Общински имот е превърнат в частен паркинг на живущите в новопостроена сграда

...
Общински имот е превърнат в частен паркинг на живущите в новопостроена сграда
Коментари Харесай

Нова кооперация си присвои общински терен в Кючука за частен паркинг, взимат им го

Общински парцел е трансфорат в частен паркинг на живущите в новопостроена постройка в Кючука. Кооперацията се намира на кръстовището на улица „ Лайпциг ” и улица „ Околчица ”. Собствениците на жилища във въпросната постройка са решили, че частта от улицата пред постройката им принадлежи. Те са затворили мястото с ограда от стоманена тел и са разчертали паркоместа, на коитодори са сложили антипаркинг детайли. Затова алармира четец на TrafficNews .
Прочетете още
„ След многократни диалози със чиновници на Общинския инспекторат и районното кметство стана ясно, че земята, на която е построен паркинга и са сложени скоби, е общинска и не е давана на частни лица за потребление. Многократно сме подавали сигнали и подписки за унищожаване на колчетата, с цел да може местата да бъдат употребявани от всички живущи в региона. Кметството и Инспектората си трансферират топката и нищо не се подхваща. През това време няколко „ богопомазани ” употребяват паркинг на Общината за персонални облаги ”, разяснява читателят ни.

Друга жена, която работи в дентален кабинет под кооперацията увери наш кореспондент, че паркингът е преотстъпен от Общината за прилагане на живущите в постройката. Тя изясни, че местата са ставали обект на спор сред съседите, само че хората, които населяват постройката имат документи, които удостоверяват правото им на прилагане на терена.

Репортер на медията ни се свърза с кмета на регион „ Южен ” Костадин Язов, който не удостовери нейната доктрина. Той съобщи, че теренът е частна общинска благосъстоятелност и не е отстъпен за прилагане.

„ До нас е пусната тъжба по отношение на този проблем. Наистина тези паркоместа не са отпуснати от Общината за прилагане на кооперацията. Още идната седмица ще вземем ограничения. Ще изпратим архитекти, които да създадат скица на местата, тази скица ще се утвърди на Експертен съвет, ще бъдат сложени скоби на „ Община Пловдив ” и ще се издаде разпоредба за отдаването им чартърен на живущите в региона ”, разяснява Язов.

Очаквайте развиване по тематиката.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР